Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Renoveer
met elk®

Een gerenoveerde woning zorgt voor meer comfort, voor lagere energielasten en voor een gezonder binnenklimaat. Maar een renovatie vraagt ook veel van bewoners. Renoveren in bewoonde staat levert namelijk altijd stof, herrie en ongemak op. elk® is gespecialiseerd in het renoveren van woningen. Juist in bewoonde staat. We kijken namelijk verder dan de stenen; voor ons staat de bewoner altijd op de eerste plaats. Onze vaklieden hebben niet alleen aandacht voor hun werk, maar juist ook voor de mensen bij en voor wie ze aan het werk zijn.

renoveer met elk®
elk groot onderhoud

Elk gebouw verdient een tweede leven

Aanpassen aan deze tijd is niet genoeg. We maken woningen klaar voor de toekomst, zodat bewoners er comfortabel en duurzaam in kunnen leven.

elk-renoveren-sociaal-spoor-30

Renoveren begint bij de bewoners …

Goed luisteren en zien wat er leeft in een wijk is belangrijk bij de start van een renovatie. Wat zijn de wensen? Wat kan verbeterd worden? En vooral: hoe kunnen we bewoners enthousiast maken en de overlast beperken? Niet alleen het resultaat, maar juist ook het proces moet prettig zijn.

 … en eindigt met een woning waar ze zich meer dan ooit thuis voelen.

Renoveren bestaat uit een sociaal
en een technisch spoor

Sociaal spoor

Binnen ons werk staat de bewoner altijd centraal. Het sociale spoor is daarom minstens zo belangrijk als het technische spoor. Onze vaklieden en consulenten doen er alles aan om de renovatie van een woning zo prettig mogelijk te laten verlopen voor de bewoners. We werken met onze uitgebreide klantreis, kijken en luisteren goed, betrekken bewoners en zorgen voor draagvlak.

Lees verder over onze klantreis
elk-renoveren-groot-onderhoud

Technisch spoor:
renoveren en verduurzamen

Naast aandacht voor de bewoner, besteden we natuurlijk ook veel aandacht aan onze werkzaamheden. We renoveren woningen met slimme en vaak vernieuwende oplossingen. Zo verhogen we het comfort voor de bewoner en zorgen we voor een duurzame woning die klaar is voor de toekomst.

Renoveren in 5 fases
volgens de methode Resultaatgericht Samenwerken (RGS)

Onze renovatieaanpak bestaat uit verschillende stappen. We beginnen met het bepalen van het gewenste resultaat en met het peilen van de behoeften van bewoners. Na een grondige technische inspectie, werken we verschillende scenario’s uit, waarvan we samen met de opdrachtgever het beste kiezen. Tijdens het gehele proces betrekken we de bewoners, zodat ze altijd goed geïnformeerd zijn over de planning en de werkzaamheden.

We houden ons aan afspraken en communiceren helder en op tijd. Als er kwaliteitsafwijkingen zijn, lossen we die meteen op. En om onszelf voortdurend te blijven verbeteren, meten we de bewonerstevredenheid ook tijdens de werkzaamheden. Ons hele proces draait namelijk om betrokkenheid, communicatie en respect voor bewoners en hun omgeving.

Energetisch renoveren: een win-winsituatie voor iedereen

Energetisch renoveren is een slimme manier om woningen duurzamer en comfortabeler te maken. Wij hebben veel ervaring met dit soort projecten en zien hoe woningcorporaties en bewoners profiteren van de voordelen van energetisch renoveren. Woningcorporaties kunnen hun vastgoed verduurzamen en de energielasten verlagen. Bewoners krijgen een beter binnenklimaat, meer wooncomfort en een lagere energierekening. Bovendien draagt energetisch renoveren bij aan de klimaatdoelstellingen en de circulaire economie. Dat is een win-winsituatie voor iedereen!

Meer waarde en comfort
met BKT-renovatie

Een BKT-renovatie verhoogt niet alleen de waarde en het comfort van vastgoed, maar vooral de tevredenheid van de bewoners. Tegelijkertijd veroorzaakt een BKT-renovatie veel overlast, zoals stof, geluid en lange doorlooptijden. Daarom kiezen we voor innovatieve en duurzame oplossingen die de overlast voor bewoners beperken en het resultaat optimaliseren. Zo gebruiken we prefab-modules die snel en efficiënt geplaatst worden, waardoor we de renovatietijd aanzienlijk verkorten.

Ook werken we met circulaire materialen die later hergebruikt of gerecycled worden. Zo produceren we minder afval en sparen we het milieu. Verder zetten we digitale tools in om de communicatie en samenwerking met bewoners en opdrachtgevers te verbeteren, om hun wensen en behoeften beter te begrijpen en te vervullen.

Meer over de elk® BKT Xpress
02
03
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/05/elk-bkt-renoveren-badkamer.jpg
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/05/elk-bkt-renoveren-keuken.jpg
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/05/elk-bkt-renoveren-toilet.jpg

Maak een quickscan
van mijn wijk

Renoveren
zonder gedoe