Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Inbreiden
Beuningen

OpdrachtgeverWoonwaarts
Type opdrachtTransformeren
ProjectnaamFazantlaan Beuningen
LocatieBeuningen
TypologieTransforMEER
Omvang/oppervlakte3 appartementen
PeriodeVoorjaar 2023
StatusAan de gang
elk-transformeren

Meer woningen, meer doelgroep­differentiatie

elk-transformeren-kubus-plaatsen
Stapelen maar!

Aan de Fazantlaan in Beuningen hebben we één eengezinswoning gedemonteerd en daarvoor in de plaats drie moderne appartementen gebouwd in 25 werkdagen. Het was een pilotproject voor ons TransforMEER-concept.

Prefab kubus

Dat het bouwen van drie appartementen in zo’n korte periode kan, komt door de elk® kubus. Een prefab-element dat we samen met partners ontwikkelden. Hierin zijn alle voorzieningen verwerkt:

  • de technische ruimte
  • het toilet
  • de keuken
  • de badkamer

De elk® kubus vormt het hart van ons TransforMEER-concept, waarmee we meer woningen creëren binnen bestaande wijken.

Meer over TransforMEER
Prefab elementen

De kubussen zijn prefab-elementen die gestapeld worden. De gevels, vloeren en daken worden eromheen als een bouwpakket in elkaar gezet. We maken een combinatie van prefab betonnen elementen (de kubus) en houtbouw voor de gevels, vloeren en daken, die daarna afgewerkt worden.

Ons team van vakmannen heeft zichzelf overtroffen tijdens de bouw van deze appartementen. Ondanks de slechte weersomstandigheden, hebben we volgens planning gewerkt. De vertraging die we opliepen door regenval konden we snel weer inlopen. Met behulp van schroefpalen hebben we de fundering voor de nieuwe woningen gemaakt en daarna hebben we de prefab-onderdelen vanuit de fabriek vervoerd naar de bouwplaats.

De snelheid waarmee we konden bouwen was indrukwekkend. Binnen een week stonden alle drie de appartementen al! Door het gebruik van prefab-elementen hebben wij de overlast voor de omgeving tot een minimum kunnen beperken.

Meer over de elk® kubus
Transformeren met prefab elementen

Met Woonwaarts als opdrachtgever en AGNOVA architecten als medeontwikkelaar van de TransforMEER-woningen organiseerden we een kennissessie naar aanleiding van dit pilotproject. Hierin deelden we onze ervaringen met geïnteresseerde woningcorporaties. Tijdens de sessie werd duidelijk dat alle woningcorporaties verdichting zien als kans om eentonige wijken te doorbreken en meer huisvestingsmogelijkheden te creëren. Zo krijgen starters en senioren de mogelijkheid om in de buurt te blijven wonen en wordt de doorstroming bevorderd.

Het belang van vroegtijdige betrokkenheid van omwonenden en de gemeente werd benadrukt. De betaalbaarheid van innovatieve woningbouwprojecten hangt af van de interne rekenmethoden van woningcorporaties, en het TransforMEER-concept werd besproken als een flexibele aanpak om woningen te verdichten bij mutatie, gevolgd door renovatie van de rest van de wijk.

lees meer over de kennissessie
02
04
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/12/elk-transformeren-afwerken.jpg
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/06/pilotproject-beuningen3.jpg
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/06/pilotproject-beuningen2.jpg
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/06/pilotproject-beuningen1.jpg

Meer informatie

Meer weten over dit project? Bel of mail dan met René Olde Monnikhof

Projecten
zonder gedoe

Technisch

Sociaal