Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Congreszalen
Jaarbeurs

OpdrachtgeverJaarbeurs
Type opdrachtRenoveren
ProjectnaamSupernova
LocatieUtrecht
Omvang/oppervlakte4 congreszalen + foyer
Periode2022
StatusAfgerond
vios bouw congreszalen jaarbeurs

Volledige vernieuwing Congrescentrum Utrecht

vios bouw congreszalen jaarbeurs doorwerken
24/7 werken waar gewerkt wordt

We zijn altijd te porren voor een uitdaging. Vooral voor projecten die de grenzen van complexiteit en haalbaarheid lijken te overschrijden. De Jaarbeurs in Utrecht is precies zo’n project waar we onze tanden in hebben gezet.

Dit buitengewone project werd binnen een tijdsbestek van acht weken gerealiseerd, waarbij we onder hoge tijdsdruk werkten vanwege de strikte deadlines van congressen en evenementen die al gepland stonden. Om deze extreme deadline te halen, hebben we een efficiënte LEAN-aanpak toegepast en letterlijk 24/7 gewerkt. Mede dankzij intensieve planning én samenwerking met verschillende partijen is het gelukt om dit ambitieuze project succesvol af te ronden.

Rob van der Heijden, adjunct-directeur van Jaarbeurs, omschrijft het project als volgt: “Op de plek waar voorheen onze ‘koninklijke’ congreszalen – zoals de Irene en Prins Claus Congreszaal – stonden, wilden we een nieuw congresgebied creëren met een ambiance die mensen in staat stelt vooruit te kijken en zich open te stellen voor nieuwe inzichten: Supernova.”

Rob van der Heijden
Jaarbeurs

"Om dit te bereiken heb je een aannemer nodig met body & brains. VIOS heeft bewezen dit soort prestigieuze projecten aan te kunnen."

Supernova_Jaarbeurs
Vier congerszalen en foyer

Met dit project hebben we vier gloednieuwe zalen en een ontvangst- en verblijfsgebied gerealiseerd. Deze ruimtes zijn voorzien van state-of-the-art apparatuur en kunnen flexibel worden gebruikt en opgesteld. Rob van der Heijden: “Om dit te bereiken heb je een aannemer nodig met body & brains. VIOS heeft bewezen dit soort prestigieuze projecten aan te kunnen. Als je het resultaat ziet én het succes ervan in de exploitatie, dan ben ik bijzonder verguld. Supernova is echt een vlaggenschip geworden.”

Samenwerkend Ondernemen voor de Jaarbeurs

In december 2022 hebben we onze samenwerking met de Jaarbeurs voor vijf jaar verlengd. Het gaat om het onderhoud aan en aanpassingen van de gebouwen van de Jaarbeurs. Bijzonder is dat we in een geheel nieuwe vorm gaan samenwerken. Met de andere leveranciers en het team van de Jaarbeurs hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan afspraken voor ‘Samenwerkend Ondernemen’: De Jaarbeurs, Kropman, BS en VIOS gaan acteren als één bedrijf en zorgen er samen voor dat de continuïteit van de Jaarbeurs gegarandeerd is.

arjan-schothorst

Meer informatie

Meer weten over dit project? Bel of mail dan met Arjan Schothorst

Projecten
zonder gedoe