Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Energiezuiniger wonen
in de Bloemenbuurt

OpdrachtgeverWooncompas
Type opdrachtRenovatie en Onderhoud
ProjectnaamBloemenbuurt Ridderkerk
LocatieRidderkerk
Omvang/oppervlakte137 woningen
Periode2022-2023
StatusAan de gang
elk® groep Ridderkerk Bloemenbuurt onderhoud en renovatie

Gerichte renovaties verhogen wooncomfort

elk-groep-bloemenbuurt-opname

In Ridderkerk hebben we een uitgebreid renovatie- en verbeteringsprogramma voor de woningen in de Bloemenbuurt uitgevoerd. Het doel was om de woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken. Onze werkzaamheden omvatten onder andere het herstellen van de gevel, schilderwerk van houten kozijnen en betonnen delen. We vervingen de voordeur en plaatsten inbraakwerend hang- en sluitwerk. We plaatsten HR++ glas, isoleerden dak en vloer en saneerden asbesthoudende panelen. De woningen kregen bovendien zonnepanelen, nieuwe groepenkasten en installaties en in een aantal vervingen we badkamer, keuken of toilet. En dat alles in woningen waarvan sommige nog een gaskachel hadden!

Minimale overlast en persoonlijke ondersteuning

We streven er altijd naar om overlast tijdens de werkzaamheden tot een minimum te beperken. We houden rekening met persoonlijke omstandigheden en bieden diverse ondersteunende diensten aan: opruimdagen, opslagcontainers en hulp bij het verzetten van meubilair, maar ook een rustwoning om de overlast even te ontlopen.

In dit project hebben we actief geluisterd naar de bewoners om een oplossing op maat te bieden. Een van de uitdagingen waar we tegenaan liepen, was de aanpassing van de mechanische ventilatie. Veel bewoners waren niet tevreden met de zichtbare leidingen en koven op de eerste verdieping, aangezien de woningen geen zolder hebben waar normaal gesproken leidingen worden geplaatst. Om aan hun wensen tegemoet te komen, hebben we gekozen voor het Climarad systeem. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van directe afvoer naar buiten, waardoor leidingen en koven overbodig zijn en het zicht op de slaapkamers en de overloop verbetert. Door onze focus op bewonersparticipatie hebben we een oplossing gevonden die het comfort en tevredenheid in hun woningen vergroot.

elk® groep Bloemenbuurt Ridderkerk bewoners
Huisbezoek

8,6

Uitvoering werkzaamheden

8,4

Medewerkers die over de vloer komen

8,1

dave-de-kleijn-vlaardingen

Meer informatie

Meer weten over dit project? Bel of mail dan met Dave de Kleijn

Projecten
zonder gedoe