Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Duurzaam en comfortabel wonen in Winterswijk

OpdrachtgeverDe Woonplaats
Type opdrachtRenoveren
ProjectnaamHelderkampstraat
LocatieWinterswijk
Omvang/oppervlakte36 duplexwoningen
Periode2023
StatusAfgerond
elk® groep: verduurzaming 36 woningen in Winterswijk

Duurzaamheid en comfort gecombineerd

In opdracht van De Woonplaats renoveerden we 36 prachtige huurwoningen aan de Helderkampstraat in Winterswijk. Na deze flinke opknapbeurt zijn de duplexwoningen weer klaar voor de toekomst.

We hebben deze duplexwoningen een duurzaamheidsmake-over gegeven. Dankzij onze renovatie- en onderhoudswerkzaamheden zijn alle 36 huurwoningen van De Woonplaats nu energiezuiniger dan ooit tevoren. We hebben isolatie aangebracht, daken geïsoleerd en HR++ isolatieglas geplaatst. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog eens nieuwe badkamers, keukens, voor- en achterdeuren met inbraakwerend hang- en sluitwerk en een mechanische ventilatie geïnstalleerd. We hebben ook het aanwezige asbest professioneel verwijderd. Het resultaat mag er zijn: bijna alle woningen hebben na onze werkzaamheden energielabel B gekregen. Dat betekent niet alleen minder belasting voor het milieu, maar ook lagere energiekosten voor de bewoners.

elk® groep nieuwe keuken winterswijk

Geen gedoe badkamerrenovatie

elk® groep winterswijk. badkamerpanelen pet flessen

Wat dit project uniek maakt, is de installatie van circulaire badkamers. We hebben maar liefst 25 circulaire badkamers geïnstalleerd. Geen tegeltjes, maar waterproof wand- en vloerpanelen, gemaakt van 99% gerecycled pet-materiaal. En weet je hoeveel petflessen er gerecycled zijn om één badkamer te maken? Een verbijsterende 6.900 flessen! Met deze innovatieve aanpak dragen we bij aan een duurzamere toekomst en verminderen we onze ecologische voetafdruk.

De panelen zijn volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Een duurzaam alternatief voor die ouderwetse tegels. De wanden en vloeren bestaan uit waterproof panelen, gemaakt van 99% gerecycled pet-materiaal. Maar liefst 75% van dat materiaal is afkomstig van gerecyclede bronnen. Dat is pas circulair! En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de wanden en vloeren volledig worden losgemaakt en hergebruikt.

Bewoners ervaren veel minder overlast tijdens deze badkamerrenovatie. Geen gedoe meer met het verwijderen van oude tegels, dus minder stof en lawaai. Geen gedoe met het plakken en voegen van tegels, dus minder mensen over de vloer en een sneller proces. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn deze nieuwe circulaire badkamers niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens supergemakkelijk in onderhoud.

Tijdens de werkzaamheden konden de bewoners gewoon in hun geliefde woningen blijven wonen. Natuurlijk begrijpen we dat het voor hen een intensieve periode was, maar we zijn blij dat ze na afloop niets dan lof hadden voor het eindresultaat. De bewoners zijn dolblij met de verbeterde isolatie, de warmte in hun woningen, de nieuwe keukens en de fijne badkamers.

Wij streven ernaar om niet alleen aan de behoeften van onze opdrachtgevers te voldoen, maar ook om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden die een positieve impact hebben op ons milieu én de levenskwaliteit van bewoners. Dit project in de Helderkampstraat in Winterswijk is het perfecte voorbeeld van onze waarden in de praktijk.

02
04
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/06/elk-groep-nieuwe-keuken-maken.jpg
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/06/elk-groep-badkamerpanelen.jpg
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/06/elk-groep-winterswijk-samenwerken.jpg
https://admin.elk.nl/wp-content/uploads/2023/06/elk-groep-winterswijk-badkamer-afmonteren.jpg

Meer informatie

Meer weten over dit project? Bel of mail dan met Marc Derksen

Projecten
zonder gedoe