Project 1
Home | Nieuws | elk® groep klaar voor volgende fase in ontwikkeling

elk® groep klaar voor volgende fase in ontwikkeling

We willen de transitie naar duurzame en vitale wijken versnellen en ons de komende jaren verder ontwikkelen tot de aanjager van de Nederlandse renovatie- en onderhoudsmarkt.

Roel van Elk, algemeen directeur en eigenaar: “Maatschappelijk vastgoed vernieuwen, verduurzamen en vitaal houden. Dat is de groeiende opgave die vraagt om versnelling. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een fatsoenlijke, energiezuinige en betaalbare woning in een veerkrachtige wijk. Samen met woningcorporaties en andere vastgoedprofessionals vullen wij daarbij zowel de technische als sociale dimensies in. Die combinatie is essentieel om de instandhouding en transformatie van wijken te laten slagen.”

Waterland neemt het stokje over van O2 Capital partner
Waterland Private Equity zal verdere groei en ontwikkeling van elk® groep gaan ondersteunen. Sinds 2017 was O2 Capital de partner voor elk® groep. In die periode zijn Pijl Vastgoedonderhoud, VIOS Bouwgroep en De Goede Vastgoedonderhoud onderdeel geworden van het bedrijf. Streven is om de overdracht naar Waterland in het eerste kwartaal te formaliseren. De goedkeuring bij de ACM is inmiddels aangevraagd.

Tomas Simons, partner bij Waterland: “Als gevestigd familiebedrijf met een sociaal hart, is de elk® groep bijzonder sterk in innovatie en verduurzaming binnen vastgoedonderhoud en renovatie. Mede daardoor is elk® de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot een landelijke koploper. Zij verduurzamen Nederland, onderhouden en verbeteren maatschappelijk vastgoed en maken wijken vitaal. Er staat een professionele organisatie die klaar is voor de volgende fase. Wij gaan elk® ondersteunen om verder te versnellen. Duurzame innovaties ontwikkelen en uitrollen staan daarbij centraal. Daarnaast zullen we actief partijen aanhaken om de Nederlandse maatschappelijke vastgoedmarkt nog beter te kunnen bedienen”

elk® groep
In totaal werken nu ruim 500 gedreven collega’s bij de elk® groep. We zijn in 2000 gestart en inmiddels landelijk actief in 5 regio’s met 11 vestigingen. Roel van Elk blijft algemeen directeur en grootaandeelhouder. Erik Rave blijft de financieel directeur en vormt samen met Roel het bestuur van de groep.