Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

6 september 2021

VIOS bouwgroep wordt onderdeel van elk® groep

elk - VIOS bouwgroep wordt onderdeel van elk -groep

Schaalvergroting en innovatiekracht door overname

We nemen het merendeel van de aandelen VIOS Bouwgroep over. Naar verwachting is de overname medio oktober rond. Alleen de mededingingsautoriteit moet het nog goedkeuren. Met deze overname versterken elk® en VIOS Bouw beiden hun positie op de onderhouds- en renovatiemarkt.

Sinds 1934 is VIOS Bouw als familiebedrijf, met vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Houten en Arnhem, actief in onderhoud- en renovatie. Eind vorig jaar zijn Ruud Diks en Aart Verkaik van VIOS Bouwgroep en Roel van Elk, directeur eigenaar van elk® groep met elkaar in contact gekomen. De gezamenlijke visie op de toekomst en rol daarin als professionele partner in onderhoud en renovatie vormden de basis onder het besluit om samen verder door te gaan.

Bij een familiebedrijf ligt opvolging binnen de familie voor de hand. Vanwege de leeftijden en persoonlijke ambities van de familieleden van Ruud Diks en Aart Verkaik is dit geen optie. Ook vanuit die optiek is de samenwerking met elk® een logische keuze. VIOS Bouw blijft zo een familiebedrijf waarvan de continuïteit voor de lange termijn is geborgd.

Voor beide partijen is de schaalvergroting een belangrijke meerwaarde van deze overname. Er ontstaat meer innovatie- en slagkracht voor het uitvoeren van grotere renovatieprojecten. Met deze overname behoort elk® groep tot de top van de Nederlandse onderhouds- en renovatiebedrijven.

Geen gedoe. Wel meer innovatiekracht

“In VIOS Bouw hebben we een bedrijf gevonden dat past bij onze Geen gedoe-filosofie”, zegt Roel van Elk. “We willen de beste zijn in ons werkveld, en onderhoud en renovatie van vastgoed logischer en makkelijker maken. Door de krachten van elk® en VIOS Bouw te bundelen, creëren wij meer innovatiekracht om zo beter in te spelen op de wensen uit de markt.”

“Met overtuiging hebben Ruud Diks en ik gekozen om onderdeel te worden van de elk® groep”, zegt Aart Verkaik. “In elk® vinden wij een partner met een gelijkwaardige visie en kijk op ontwikkelingen in de markt. Met deze overname is de toekomst van VIOS en onze medewerkers verzekerd. Wij kijken uit naar deze nieuwe fase vol mogelijkheden en kansen.”

Deze overname is mede tot stand gekomen door Cornerstone Partners. Cornestone Partners is een onafhankelijke fusie- en overnameadviseur met een sterk netwerk in de renovatie- en onderhoudsmarkt. Zij hebben deze transactie gearrangeerd en VIOS Bouw in deze transactie bijgestaan als financieel adviseur.