Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

27 mei 2021

Tot wel 50% meer woningen in bestaande wijk. TransforMEER met elk®

elk-transformeren-kubus-plaatsen

Snel en zonder weerstand extra woonruimte in leefbare wijken

De woningnood was nog nooit zo hoog. In Nederland komen we meer dan 300.000 woningen tekort. Corporaties staan voor een enorme uitdaging. Hoe zorgen zij voor voldoende, betaalbare en duurzame woningen in leefbare wijken? Op alle fronten moeten we ingrijpen. Nieuwe woningen bouwen en bestaande wijken transformeren. Met TransforMEER bieden wij uitkomst. elk® TransforMEER is de meest efficiënte en vriendelijke manier om extra woonruimte te creëren in een bestaande wijk. Snel en zonder weerstand. Oftewel zonder gedoe.

In nauwe samenwerking met bewoners en woningcorporaties realiseren we een duurzame wijk-upgrade. Het resultaat is een wijk die beter is afgestemd op de behoeftes van bewoners. Met meer woonruimte én meer duurzaamheid. Het sociale programma en de elk® kubus – een slimme prefab 3D module – spelen een centrale rol.

TransforMEER woonruimte

De volledige transformatie van één woning gebeurt in slechts 25 dagen. Dankzij hoogwaardige prefab productie: de elk® kubus. Met deze prefab-oplossing verdichten we ook onbenutte plekken in de wijk. Zo creëeren wij snel extra woningen in de wijk. Soms tot wel 50 procent meer.

TransforMEER duurzaamheid

Wij helpen corporaties bij het behalen van hun duurzaamheidsambitie. De prefab-oplossing is volledig in hout uitgevoerd. Dat zorgt niet alleen voor een CO2-reductie, het wordt zelfs opgeslagen. Ook in de tuinen en openbare ruimtes zoekt TransforMEER naar kansen om te vergroenen in de breedste zin van het woord.

TransforMEER betaalbaarheid

TransforMEER levert aan de voorkant een optimale balans tussen woonkwaliteit, duurzaamheid én kosten. Dat maakt dat corporaties een aantrekkelijk aanbod krijgen. Naast de basisfinancieringsvormen bieden we ook oplossingen voor de totale verantwoordelijkheid van woningen en hun financiering. Eén van die oplossingen is WAES (Wonen als een Service). Wij nemen woningen over van de opdrachtgever. Corporaties kunnen zich daardoor volledig richten op hun kerntaak: huisvesten en begeleiden van bewoners.

TransforMEER leefbaarheid

Met ons sociale programma creëeren we een duurzame verbinding met de wijkbewoners. We transformeren met hart en ziel. Altijd met aandacht voor de bewoners en hun behoeftes. Niet tijdelijk, maar blijvend. Ook na de transformatie blijven wij actief in de wijk. Dit creëert kansen voor iedereen!

Eerste woningen in voorbereiding

Voor een enthousiaste opdrachtgever zijn de eerste TransforMEER woningen in voorbereiding. Eind 2021 starten we met de sloop en vervangende nieuwbouw.

Nieuwsgierig geworden? Check snel www.transformeermetelk.nl of neem contact op met onze collega René Olde Monnikhof. Hij kan je alles vertellen over elk® TransforMEER.

stapelen met kubussen - elk®