Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

1 maart 2024

Hendriks SGR wordt onderdeel van elk® groep

elk® groep versterkt haar positie in Zuidoost-Nederland

Vastgoedonderhoudsbedrijf Hendriks SGR is vanaf 1 maart onderdeel van elk® groep. De overname moet zorgen voor nog meer slagkracht en innovatiekracht, en door synergie een nog betere  dienstverlening. Hendriks SGR blijft zijn werkzaamheden en projecten onder eigen vlag uitvoeren.

Volgens Roel van Elk, CEO elk® groep, vraagt de huidige vastgoedmarkt in toenemende mate om slagvaardige, kennisrijke en multidisciplinaire organisaties. Daarom blijft de organisatie werken aan het uitbreiden van haar dienstenpakket, specialismen en werkgebied. De overname van Hendriks SGR betekent een waardevolle versterking van de positie in Zuidoost-Nederland. Roel van Elk: “We kennen Hendriks SGR al lang en hebben achter de schermen altijd fijn samengewerkt. We hebben dezelfde ideeën over onze markt en over onderwerpen als duurzaamheid, innovatie, woongeluk en werkgeluk. Ons vergelijkbare DNA maakt dat we goed bij elkaar passen. Ik ben blij en trots dat deze mooie club mensen zich bij de elk® groep aansluit!”

Marith Bloem, Hendriks SGR-eigenaar, onderstreept dit. “Om Hendriks SGR klaar te maken voor de toekomst, is de samenwerking met een partij als elk® groep een grote meerwaarde voor zowel opdrachtgevers als medewerkers. Door de overname worden we onderdeel van een grote en innovatieve partij”, aldus Bloem.

Duurzame toekomst
Hendriks SGR blijft onder zijn eigen vlag actief, vanuit de huidige locatie in Berghem. Maar dan met nog meer expertise dan voorheen. Bloem: “Samen met al onze stakeholders hebben we Hendriks SGR gemaakt tot wat we nu zijn: een modern en lekker eigenzinnig familiebedrijf, gespecialiseerd in het onderhoud van maatschappelijk vastgoed. Ik weet zeker dat we met deze overname een grote stap zetten naar een duurzame toekomst. Het stelt ons in staat om invulling te geven aan de steeds complexer wordende verduurzamingsopgave. Daarnaast kunnen we dan nog meer focussen op belangrijke thema’s als datasturing, circulariteit en biobased renoveren. Persoonlijk blijf ik ‘gewoon’ bij Hendriks SGR betrokken en ga ik op strategisch vlak, ook als aandeelhouder, meebouwen aan de ambities van elk® groep.”