Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

31 januari 2023

Waterland neemt het stokje over van O2 Capital partner bij elk®

elk-groep-bloemenbuurt-opname

elk® groep klaar voor volgende fase in ontwikkeling

We zijn trots om aan te kondigen dat Waterland Private Equity de verdere groei en ontwikkeling van elk® groep zal ondersteunen. Onze ambitie is om de transitie naar duurzame en vitale wijken te versnellen en de aanjager van de Nederlandse renovatie- en onderhoudsmarkt te worden. Waterland zal ons helpen deze ambitie te verwezenlijken.

Roel van Elk, algemeen directeur en eigenaar, legt uit: “Maatschappelijk vastgoed vernieuwen, verduurzamen en vitaal houden is de groeiende opgave die vraagt om versnelling. Samen met woningcorporaties en andere vastgoedprofessionals vullen wij zowel de technische als sociale dimensies in. Die combinatie is essentieel om de instandhouding en transformatie van wijken te laten slagen.”

Waterland neemt het stokje over van O2 Capital partner, die ons sinds 2017 heeft ondersteund. In die periode zijn Pijl Vastgoedonderhoud, VIOS Bouwgroep en De Goede Vastgoedonderhoud onderdeel geworden van ons bedrijf. Tomas Simons, partner bij Waterland, zegt hierover: “Als gevestigd familiebedrijf met een sociaal hart, is elk® groep bijzonder sterk in innovatie en verduurzaming binnen vastgoedonderhoud en renovatie. Mede daardoor is elk® de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot een landelijke koploper. Wij gaan elk® ondersteunen om verder te versnellen. Duurzame innovaties ontwikkelen en uitrollen staan daarbij centraal. Daarnaast zullen we actief partijen aanhaken om de Nederlandse maatschappelijke vastgoedmarkt nog beter te kunnen bedienen.”

De goedkeuring bij de ACM is inmiddels aangevraagd en de overdracht naar Waterland zal naar verwachting in het eerste kwartaal worden afgerond. Bij elk® groep werken nu ruim 500 gedreven collega’s bij 11 vestigingen verspreid over 5 regio’s. Roel van Elk blijft algemeen directeur en grootaandeelhouder, terwijl Erik Rave de functie van financieel directeur blijft bekleden en samen met Roel het bestuur van de groep zal vormen.