Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

3 maart 2023

Belangrijke mijlpaal voor elk® TransforMEER

elk-transformeren-trap-plaatsen

Eerste pilotproject samen met Woonwaarts

Aan de Fazantlaan in Beuningen maken we van één grote eengezinswoning drie kleinere appartementen. Dit doen we in opdracht van de Nijmeegse woningcorporatie Woonwaarts. Zo geven zij mensen uit de directe buurt kans op een passende woning in eigen wijk.

De voorbereidingen voor de sloop van de woning beginnen deze week en de nieuwe appartementen zullen naar verwachting begin mei worden opgeleverd.

De pilot is een creatieve oplossing om snel betaalbare en passende woningen te kunnen verhuren. Vorig jaar hebben we in opdracht van Woonwaarts 107 woningen in dezelfde wijk onderhouden en dit was de aanleiding om de pilot uit te voeren. Tijdens de werkzaamheden kwam er een grote hoekwoning vrij die zeer geschikt is om te verdubbelen.

De appartementen op de 1e en 2e verdieping zijn bestemd voor starters vanaf 23 jaar die in de directe buurt wonen. Het appartement op de begane grond is levensloopgeschikt en is bestemd voor mensen vanaf 55 jaar die een grote woning van de corporatie in dezelfde directe buurt achterlaten. De appartementen die overblijven worden verhuurd via www.entree.nu.

De drie appartementen worden gebouwd volgens het TransforMEER-concept, waarbij alle prefabdelen vanuit de fabriek naar de bouwplaats komen en ter plaatse worden gemonteerd. Dit resulteert in een bouwtijd van slechts vijf weken, waardoor de overlast voor de buurt beperkt blijft.

Elk appartement is ongeveer 40 m2 groot, heeft één slaapkamer en is gasloos. Ze beschikken over een warmtepomp en zijn aangesloten op twee zonnepanelen om bij te dragen aan betaalbare maandlasten. De appartementen hebben een eigen buitenberging en voordeur, en delen de voortuin. De netto huurprijs van de appartementen is € 647,00 per maand.

Als deze proef een succes is, overweegt Woonwaarts om dit concept ook in andere wijken toe te passen en op deze manier bij te dragen aan de groeiopgave van de gemeente.

Lees het volledige bericht op de website van Woonwaarts