Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

2 mei 2020

Contactloos renoveren

Contactloos renoveren

Veilig, verantwoord en met oog voor elkaar wonen én werken

Hoewel Premier Mark Rutte gisteren een verdere versoepeling van de coronamaatregelen aankondigde, kunnen we met z’n allen niet meer om de anderhalvemetersamenleving heen. Veilig, verantwoord en met oog voor elkaar wonen én werken was nog nooit zo belangrijk.

Handen ineengeslagen

Voor corporaties staat het welzijn en de veiligheid van hun huurders voorop. Vooral dit laatste kan alleen geborgd worden met een uniforme werkwijze. Daarom hebben we samen met collega-bedrijven Caspar de Haan en KnaapenGroep de handen ineengeslagen. We onderzochten de afgelopen weken hoe we invulling kunnen geven aan de begrippen veiligheid, gezondheid en afstand. Het resultaat? Contactloos renoveren.

Overkoepelende aanpak

Contactloos renoveren is een nieuwe vorm van werken. Weliswaar op afstand, maar nog altijd persoonlijk betrokken. Contactloos renoveren is een overkoepelende aanpak. We hebben het algemene protocol van Bouwend Nederland, dat op hoofdlijnen goed omschreven is, verder gespecificeerd voor wat betreft de onderhoudswerkzaamheden. Voor de werkzaamheden die uitgevoerd worden is een duidelijk stappenplan gemaakt. Zo weten onze medewerkers op de werkvloer, maar ook bewoners goed wat er van hen wordt verwacht.

Overzichtelijke illustraties

Op dit moment zijn er scripts gemaakt voor werkzaamheden aan de keuken, badkamer, toilet, zolder en buitenschil én voor het huisbezoek en de oplevering. De scripts zijn uitstekend te gebruiken voor bewonerscommunicatie. De overzichtelijke illustraties vertellen de bewoner precies wat we komen doen, wat we verwachten en wat het voor hem of haar betekent. Altijd met een plattegrond van de aan te pakken woning. De bewoner ziet zo in één oogopslag in welke ruimte er gewerkt wordt.

Branche breed

“We vinden het belangrijk dat er branchebreed op een verantwoorde manier met deze bijzondere situatie wordt omgegaan en delen daarom graag onze aanpak”, aldus Roel van Elk. We stellen de scripts ook voor anderen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.contactloosrenoveren.nl. Op deze pagina kun je ook algemene flyers met stappenplannen downloaden om bewoners te informeren over deze werkwijze.

We zijn inmiddels al bij een aantal corporaties gestart met deze manier van werken. Heb je vragen over hoe wij dit aanpakken? Neem dan gerust contact met ons op.