Project 1
Home | Projecten | Feestelijke oplevering van 45 huurwoningen in Beers

Feestelijke oplevering van 45 huurwoningen in Beers

Zonnepanelen, meer wooncomfort en lagere energielasten bij een gelijkblijvende huur. Dat is hoe woningcorporatie Mooiland thuis geeft aan huurders in Beers. Op woensdag 6 februari vierden wij samen met Mooiland en haar huurders de oplevering van 45 gerenoveerde woningen. In Noordoost-Brabant gaat Mooiland de komende tijd door met de renovatie en verduurzaming van nog eens duizenden huurwoningen.

Energiezuinig

In Beers kregen alle 45 woningen zonnepanelen en het energielabel A, A+ of zelfs A++. ‘‘Dit merken de huurders zeker’, zegt Mooiland-projectmanager Top Rotteveel. ‘Hun wooncomfort verbetert en de energielasten gaan omlaag. Ook dragen onze maatregelen bij aan een schoner en duurzamer milieu.’

Veiliger en gezonder

We zorgden in Beers niet alleen voor de renovatie, maar maakten de woningen ook veiliger en gezonder door het keuren van de bestaande gas- en elektrische installaties, het ophangen van rookmelders en het installeren van mechanische ventilatie. Daarnaast zorgde elk® onder meer voor het buitenschilderwerk, het herstellen van de buitenvoegen en het vervangen van complete keukens, badkamers en toiletten. 

Geen huurverhoging

En dat allemaal zonder huurverhoging en zonder dat de bewoners hun woning uit moesten. Naar aanloop en tijdens de werkzaamheden investeerden Mooiland en elk® veel energie en tijd in het contact met huurders. Het resultaat was dat alle bewoners instemden met de verduurzaming en renovatie. Daardoor krijgt iedereen nu een veilig, betaalbaar en comfortabel huis dat er weer goed uitziet.

Feestelijke oplevering

Tijdens de feestelijke oplevering op woensdag 6 februari ontstak wethouder Gerard Stoffels van de gemeente Cuijk samen met de Beerse bewoners een ‘Solar Lamp’. Deze lamp op zonne-energie symboliseerde de ingebruikname van de duurzame woningen. Daarna was het tijd voor een gezellige winterse borrel met 'Koek en zopie'. Alle genodigden kregen een exemplaar van de ‘Solar Lamp’ als cadeautje mee.