Project 1
Home | Nieuws | Tot wel 50% meer woningen in de bestaande wijk. TransforMEER met elk®

Tot wel 50% meer woningen in de bestaande wijk. TransforMEER met elk®

De woningnood was nog nooit zo hoog. In Nederland komen we meer dan 300.000 woningen tekort. Corporaties staan voor een enorme uitdaging. Hoe zorgen zij voor voldoende, betaalbare en duurzame woningen in leefbare wijken? Op alle fronten moeten we ingrijpen. Nieuwe woningen bouwen en bestaande wijken transformeren. Met TransforMEER bieden wij uitkomst. elk® TransforMEER is de meest efficiënte en vriendelijke manier om extra woonruimte te creëren in een bestaande wijk. Snel en zonder weerstand. Oftewel zonder gedoe. 

In nauwe samenwerking met bewoners en woningcorporaties realiseren we een duurzame wijk-upgrade. Het resultaat is een wijk die beter is afgestemd op de behoeftes van bewoners. Met meer woonruimte én meer duurzaamheid. Het sociale programma MijnWijk en de elk® kubus – een slimme prefab 3D module – spelen een centrale rol.

TransforMEER WOONRUIMTE De volledige transformatie van één woning gebeurt in slechts 25 dagen. Dankzij hoogwaardige prefab productie: de elk® kubus. Met deze prefab oplossing verdichten we ook onbenutte plekken in de wijk. Zo creëeren wij snel extra woningen in de wijk. Tot soms wel 50 procent meer.

TransforMEER DUURZAAMHEID Wij helpen corporaties bij het behalen van hun duurzaamheidsambitie. De prefab oplossing is volledig in hout uitgevoerd. Dat zorgt niet alleen voor een CO2 reductie, het wordt zelfs opgeslagen. Ook in de tuinen en openbare ruimtes zoekt TransforMEER naar kansen om te vergroenen in de breedste zin van het woord.

TransforMEER BETAALBAARHEID TransforMEER levert aan de voorkant een optimale balans tussen woonkwaliteit, duurzaamheid én kosten. Dat maakt dat corporaties een aantrekkelijk aanbod krijgen. Naast de basisfinancieringsvormen bieden we ook oplossingen voor de totale verantwoordelijkheid van woningen en hun financiering. Eén van die oplossingen is WAES (Wonen als een Service). Wij nemen woningen over van de opdrachtgever. Corporaties kunnen zich daardoor volledig richten op hun kerntaak: huisvesten en begeleiden van bewoners.

TransforMEER LEEFBAARHEID Met ons sociale programma MijnWijk creëeren we een duurzame verbinding met de wijkbewoners. We transformeren met hart en ziel. Altijd met aandacht voor de bewoners en hun behoeftes. Niet tijdelijk, maar blijvend. Ook na de transformatie blijven wij actief in de wijk met MijnWijk. MijnWijk creëert kansen voor iedereen!

Eerste woningen in voorbereiding Voor een enthousiaste opdrachtgever zijn de eerste TransforMEER woningen in voorbereiding. Eind 2021 starten we met de sloop en vervangende nieuwbouw.

Nieuwsgierig geworden? Check snel www.transformeermetelk.nl of neem contact op met onze collega René Olde Monnikhof. Hij kan je alles vertellen over elk® TransforMEER.