Project 1
Home | Nieuws | Fysiek op afstand, persoonlijk dichtbij in Utrecht

Fysiek op afstand, persoonlijk dichtbij in Utrecht

Menselijk contact in eenzame tijden

Veiligheid, gezondheid en afstand. Sinds een aantal maanden drukken deze begrippen een grote stempel op ons renovatiewerk. Vlak voor de bouwvak namen we een kijkje in Utrecht, in de wijk Lombok. Daar renoveerden we voor onze opdrachtgever Bo-Ex 48 badkamers. En ook in dit project stond contactloos renoveren centraal. Hiermee laten we zien dat we ook in deze tijd op een veilige en sociale manier kunnen renoveren.  

Een dikke 10 voor onze mannen

Het afgelopen half jaar is er een hoop veranderd in het dagelijks leven. Menselijk contact is onder andere niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom is juist nu het sociale aspect tijdens de renovatie extra belangrijk in deze soms wat eenzame tijd. Of zoals een bewoonster in Utrecht aangaf:

De mannen hebben keurig hun afstand gehouden. Het is toch ook best gezellig om in deze tijden mensen op gepaste afstand in huis te hebben, een stukje sociale gezelligheid die ik in deze tijd heb gemist. Daarnaast ziet mijn badkamer er heel mooi uit. Ik geef de mannen een dikke 10!’’

Geen moment onveilig gevoeld

We vinden het nu dan ook extra belangrijk dat bewoners op een persoonlijke en toegankelijke manier benaderd worden en streven naar tevreden bewoners die zich betrokken en gehoord voelen tijdens het renoveren, juist in deze “contactloze tijd’’. De gezondheid van onze medewerkers en klanten is voor ons het allerbelangrijkste. Daarom lichten we de bewoners vooraf goed in over de maatregelen omtrent het coronavirus. Zoals met onze contactloos renoveren protocollen. Extra leuk is het om van bewoners terug te horen dat zij dit persoonlijke en toegankelijke contact als erg positief hebben ervaren tijdens het renoveren:

“ Alles is heel goed verlopen. Ik ben goed ingelicht over de coronamaatregelen. Ik heb heel veel informatie ontvangen in een brief, flyer en telefoongesprekken over wat momenteel wel en niet kan en mag. Alles was voor mij goed leesbaar en goed te begrijpen. De mannen weten heel goed wat ze doen, ze zijn goed voorbereid en zich bewust van het feit dat ze afstand moeten houden. Ze nemen hier hun verantwoordelijkheid in. Ik heb geen enkel probleem ervaren met renoveren tijdens het coronavirus en goed contact gehad met de werkmannen, waardoor ik mij betrokken voelde bij de renovatie en geen moment onveilig heb gevoeld.’’