Project 1
Home | Nieuws | Feestelijke oplevering van 19 huurwoningen in Escharen

Feestelijke oplevering van 19 huurwoningen in Escharen

De woningen in Escharen vormen samen met 17 woningen in Gassel en 9 woningen in Velp, het tweede project in de reeks verduurzamingsprojecten die we voor Mooiland realiseren. Mooiland geeft thuis door te zorgen voor betaalbare, veilige en comfortabele woningen. Een lage energierekening hoort daarbij. In april 2018 sloot de corporatie een overeenkomst met zes onderhoudsbedrijven om dat te bereiken.

Goed gevoel

Alle 45 woningen in Escharen, Gassel en Velp kregen zonnepanelen op het dak. ‘‘Met het prachtige weer van de afgelopen weken hebben de zonnepanelen al heel wat energie opgewekt”, zegt Mooiland-projectmanager Top Rotteveel. “Bewoners zien hun slimme meter teruglopen, wat een goed gevoel geeft. Hun wooncomfort verbetert en de energielasten gaan omlaag. Ook dragen ze zo hun steentje bij aan een schoner en duurzamer milieu.”

Veiliger en gezonder

We zorgden in Escharen niet alleen voor de energiebesparende maatregelen, maar maakten de woningen ook veiliger en gezonder door het keuren van de bestaande gas- en elektrische installaties, het ophangen van rookmelders en het installeren van mechanische ventilatie. Ook het schilderen of reinigen van kozijnen, het herstellen van het voegwerk en het vernieuwen van badkamer, toilet of keuken behoorden tot onze werkzaamheden. 

Potje scrabble

En dat allemaal zonder huurverhoging en zonder dat de bewoners hun woning uit moesten. Naar aanloop en tijdens de werkzaamheden investeerden we samen met Mooiland veel energie en tijd in het contact met huurders. En natuurlijk geeft een renovatie overlast, maar als het de bewoners teveel werd konden ze terecht in rustunit ‘De Luwte’. “Het was eigenlijk gewoon gezellig”, aldus bewoonster Wil Cruysen “Het voelde een beetje als een camping. Overal waren mensen. En we vonden het ontzettend leuk dat De Luwte er stond. Soms pakten we de scrabble-doos en speelden we een potje in De Luwte. Er was koffie, snoep en het was gezellig ingericht.”

IJs en bitterballen

Tijdens de feestelijke oplevering gisteren was ook wethouder Ben Peters van de gemeente Grave aanwezig. Onder het genot van een Italiaans ijsje en lekkere, warme bitterballen – helaas liet het weer het een beetje afweten – deelden de bewoners hun ervaringen met de wethouder en met elkaar. En ook de kinderen uit de buurt maakten gretig gebruik van de Italiaanse ijscowagen. Een hele fijne afsluiting van een mooi project.