Project 1
Home | Nieuws | Circulariteit in praktijk bij 35 woningen in Beneden-Leeuwen

Circulariteit in praktijk bij 35 woningen in Beneden-Leeuwen

Ciculair werken moet iets vanzelfsprekend worden. We richtten ons kantoor in Nijmegen al circulair in, maar ook ons werk willen we steeds vaker circulair uitvoeren. Dus waar we een partij materialen kunnen hergebruiken, doen we dat uiteraard. Zo ook binnen het project van 35 woningen in Beneden-Leeuwen voor woningcorporatie De Kernen, wat we samen met onze co-maker Orly & Endevoets uitvoeren.

De trespaplaten die tegen de gevel bevestigd waren, demonteren wij met zorg. Eventuele schroeven halen we eruit. Daarna haalt Sloopbedrijf Van Liempd de platen op en zoekt er een nieuwe bestemming voor. Voor iedereen winst. Samen met woningcorporatie de Kernen en Orly & Endevoets dragen we zo bij aan circulariteit. Het sloopbedrijf vindt een nieuwe bestemming voor het materiaal en wij besparen op sloopkosten.  

De bewoner aan het stuur in Beneden-Leeuwen
Begin van dit jaar zijn we gestart met de werkzaamheden in Beneden-Leeuwen voor woningcorporatie De Kernen. In totaal geven we 55 woningen een facelift. De woningen krijgen onder andere een nieuwe voordeur, met erboven een mooie luifel en alle kozijnen krijgen een andere kleur. Bij de 35 woningen in de Tulpstraat en Jan Walravenstraat vervangen we, in samenwerking met Orly & Endevoets, de Trespa beplating door steenstrips.

Bijzondere aan dit project is dat de bewoners vanaf het begin hebben meegedacht. Samen met architect Bob Romijnders zijn zij tot dit ontwerp gekomen. Een mooi voorbeeld van co-creëren.